Tartar tuna s bučinim sjemenkama i pačjim čvarcima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g svježe tune (bez kostiju i kože)
  • 100 g bučinih sjemenki
  • 3 žlice tamari sosa
  • 1 žlica bučina ulja
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica rižina octa
  • 100 g dajkona
  • 100 g cikle

Priprema

1. korak

Popržite bučine sjemenke 10-ak minuta na tavi, miješajući. Začinite žlicom tamari umaka pa sve lagano izrežite. Isjeckajte tunu na željenu veličinu i sve pomiješajte.

2. korak

Pačji čvarci – narezanu pačju kožu stavite topiti uz povremeno miješanje. Nakon pola sata (ovisno o količini čvaraka) izvadite, sprešate u preši za čvarke, dobro posolite i

popaprite.

3. korak

Dajkon i ciklu narezati na jako tanke ploškice, pa na tanke trakice. Pri posluživanju

staviti i svježi šipak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 19:45