PREDJELO

Tartar od kamenica i škampa s osvježavajućim uljem od kopra po receptu mladog chefa

 Berislava Picek/Cropix
Amos Novak iz restorana Terbotz otkrio nam je recept za jelo s kojim se predstavo na kulinarskom natjecanju u Meksiku

Za četiri osobe trebat će vam:

1 kg svježih kamenica

700 g svježih škampa

100 g svježeg kopra

400 ml ulja

200 ml vrhnja za kuhanje

150 g mrkve

1 žumanjak

10 g ukiseljenih lučica u crnom vinu

50 ml limunova soka

sol i papar

Priprema:

Kamenice i škampe očistite te isperite. Kamenice kratko konfitirajte u ulju da izgube žilavost, a poslije ih sa škampima jako sitno nasjeckajte u tartar. U posudu stavite žumanjak te lagano s uljem izmutite u majonezu, dodajte limunov sok, nasjeckane škampe i kamenice te začinite solju i paprom prema želji. Svježi kopar miksajte s biljnim uljem da pusti boju i aromu u ulje pa poslije to ulje od kopra zakuhajte s vrhnjem za kuhanje i pustite da se ohladi. Mrkvu narežite na tanke listiće i ispržite ih na ulju te ih zamotajte i stavite na tartar. Lučice razrežite na četvrtine i poslužite na tartaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 22:04