Tartar od brancina na kremi od rukole

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g filea brancina
  • 4 jušne žlice maslinova ulja
  • cvijetna sol
  • sok od limuna
  • ZA KREMU OD RUKOLE:
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 dcl maslinova ulja
  • 1 glavica luka srednje veličine
  • 50 g rukole

Priprema

1. korak

Isfiletiranog brancina začinimo, iskosamo i pustimo da se marinira.

2. korak

Na zagrijanu tavu stavimo 1 dcl maslinova ulja i režanj češnjaka. Kada je češnjak lagano ispržen vadimo ga iz tave a na to bacamo sitno iskoni luk.

3. korak

Luk dinstamo dok se ne raspadne i zaljevamo ga s temeljcem od povrća. Kad se luk dobro prodinstao dodajemo rukolu. Sve zajedno dinstamo 1min i zalijemo s još malo temeljca od povrća.

4. korak

Tako prodinstanu rukolu izmiksamo sa štapnim mikserom te začinimo po želji (sol,biber i maslinovo ulje). Krema od rukole ide na tanjur, a tartar na kremu. Uz to se poslužuje tostirani kruh, a sljubiti možete i čašu pjenušca.

Restaurant Badi, chef kuhinje Moris Damiani

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 23:52