Trebat će vam:
Za tijesto:
240 g brašna 120 g hladnog maslaca žličice soli 60 g ribanog parmezana 60 ml hladne vode |
Za umak:
1 velika konzerva pelata rajčica 1 velika glavica luka 2 češnja češnjaka origano, sol, papar otprilike 250 g sardina |
Priprema:
Sardine očistite od glava i utrobe, operite ih i stavite da se cijede. Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga u hladnjaku zamotanog u prozirnu foliju barem sat vremena. U međuvremenu nasjeckajte luk pa ga prepržite u tavici na malo maslinova ulja. Dodajte nasjeckane pelate i sav umak iz konzerve. Posolite i lagano kuhajte dok se umak ne reducira. Poparite i dodajte origana, ostavite da se ohaldi. Tijesto razvaljajte prema obliku koji ste odabrali za pečenje (može biti pravokutni ili okrugli). Tijesto stavite u oblik, premažite ga umakom od rajčica pa po njemu poslažite sardine. Pecite u pećnici na 180 °C otprilike četrdesetak minuta.
Isprobajte i mezu od lososa i bruskete od začinskog bilja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....