Za maslac od kruške:
50 g maslaca
200 g kruške
20 g meda
15 g limunova soka
Priprema:
Krušku očistite i narežite na srednje velike ploške. Maslac otopite u tavici i dodajte kruške te pirjajte dok ne omekšaju. Prelijte u blender, izblendajte i dodajte med i limunov sok. Smjesu vratite u tavicu i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne stvori gusti pire.
Espuma od sira iz mišine
100 g sira iz mišine
150 g vrhnja za kuhanje
30 g meda
Pomiješajte sve sastojke i kratko prokuhajte, ohladite i prebacite u sifon s jednim spremnikom CO2. Prije korištenja dobro protresite
Za tart:
100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
125 g maslaca
60 g šećera u prahu
1 žumanjak
korica limuna, naribana
Priprema:
Zamijesite tijesto od svih sastojaka dok se ne dobije homogena smjesa. Razvaljajte i prebacite u kalup za tart. Tijesto probodite vilicom da se previše ne digne i premažite žumanjkom. Pecite na 185 stupnjeva 15 minuta. Nakon što se tijesto prohladi, premažite ga maslacem od kruške (3 - 4 žlice) i napunite kremom (espumom).
KAKAV SPOJ!
Tart od prhkog tijesta s maslacem od kruške i meda i kremom od sira iz mišine
Recept za ovaj više nego zanimljiv tart s nama je podijelila ekipa iz zagrebačkog Brokenshipsa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....