NIKAD BRŽI RUČAK

Talijanskom klasiku dodali smo inćune i peperončino i dobili tjesteninu za prste polizati

 Ante Cizmic /Cropix
Ovaj recept s nama je podijelila talentirana Ivana Gamulin iz splitskog restorana Villa Spiza

Trebat će vam:

glavica češnjaka izrezana na listiće

slani inćuni

peperončino

linguini

maslinovo ulje

malo pekorina

sol, papar

nasjeckani list peršina

Priprema:

U kipućoj slanoj vodi kuhati paštu (oko 150 g). U međuvremenu zagrijati dio maslinova ulja te dodati 4-5 inćuna, glavicu češnjaka narezanu na listiće i 1-2 peperončina nasjeckana na sitno. Pirjati pazeći da ne požmari (izgori) jer će biti gorko. Pirjati dok se inćuni ne raspadnu. Maknuti s vatre. Kad je pašta al dente, prikladnom vadilicom staviti linguine direktno u šugo i sve dobro protresti i promiješati. Probati, uskladiti okuse, posuti pekorinom i poslužiti uz još malo maslinova ulja. Po želji, možemo posuti peršinom. Količine u receptu su za otprilike jednu gladnu osobu.

* Malo vode u kojoj se kuha pašta može se dodavati za vrijeme pirjanja luka kako ne bi zagorio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 08:35