Trebat će vam:
1 pakiranje tjestenine za cannellone ili svježe tjestenine za lazanje
400 g svježeg sira ili ricotte
300 g špinata
1 režanj češnjaka
malo muškatnog oraščića
sol i papar
1 žlica maslaca
1 žlica brašna
250 ml toplog mlijeka
50 g parmezana
Priprema:
U zdjeli pomiješajte ricottu ili svježi sir i špinat koji ste najprije kratko propirjali na maslinovom ulju i jednom režnju češnjaka. Začinite soli i paprom te muškatnim oraščićem. Dobivenom smjesom punite tjesteninu za cannellone ili od tjestenine za lazanje radite rolice. U zdjeli s debljim dnom zatim otopite maslac. Dodajte brašno i dobro promiješajte dok ne dobijete pastu. Dodajte mlijeko i miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Začinite soli i paprom te dodajte polovicu ribanog parmezana. Sve zajedno dobro primiješajte i prelijte po cannellonima. Pospite s ostatkom ribanog parmezana. Zapecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne poprimi lijepu boju, a tjestenina se skuha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....