Svinjetina punjena mišancijom u umaku od ribizla i crnog vina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 8 odrezaka od svinjskog buta
  • 8 tankih feta pancete
  • 10 dag tvrdog kozjeg sira
  • 15 dag mišancije
  • 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 1 jušna žlica dijonskog senfa
  • 1 veća glavica luka, narezan na tanke kolutiće
  • 1,5 suhog crnog vina
  • 1-2 jušne žlice pekmeza od ribizla
  • 2 grančice ružmarina
  • 2 čajne žlice kvasine

Priprema

1. korak

Mišanciju blanširajte u vrućoj posoljenoj vodi. Kad omekša, isperite je hladnom vodom, procijedite i rukama istisnite višak tekućine. Sitno ju nasjeckajte, pomiješajte s češnjakom i senfom. Odreske posolite, premažite mješavinom mišancije, na njih položite fetu pancete te stavite narezani komadić sira, zarolajte te učvrstite čačkalicom.

2. korak

U širokoj tavi na malo ulja popržite rolane odreske sa svih strana a zatim ih odložite na tanjur po strani. Ukoliko je potrebno dodajte još malo ulja, te propirjajte luk. Kad omekša dodajte vino i miješajte kako bi se sva masnoća od pečenja mesa pomiješala, zatim umiješajte pekmez od ribizla, ružmarin i ocat. Promiješajte, u zdjelu vratite rolane odreske

te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 03:05