RUČAK PETKOM

Sve sastojke za ovu brzu tjesteninu s lignjama i limunom vjerojatno već imate u hladnjaku

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Ovo jelo idealno je za pripremu na užurbani petak kada u hladnjaku imate pakiranje liganja, a ne znate kako ih najbrže potrošiti

Trebat će vam:

500 g liganja
400 g svježe tjestenine po izboru
50 ml maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
svježi peršin
sol
papar
korica i sok jednog limuna
50 g maslaca
50 g parmezana

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu. Dok se tijesto kuha, pripremite umak od liganja. U široku tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte. Na zagrijano ulje stavite jako usitnjen češnjak. Pržite ga vrlo kratko, oko 10 sekundi. Dodajte lignje narezane na kolutove. Začinite solju, paprom, limunovom koricom i sokom limuna. Nakon dvije minute dodajte kuhanu tjesteninu. Sve sljubite, dodajte usitnjeni peršin, maslac i ribani parmezan. Servirajte odmah.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 21:30