
Strijelka na umido još je jedan fantastičan način pripreme ove moćne jadranske ribe, gdje se njezina sočnost savršeno stapa s nježnim povrćem i aromatičnim umakom. Na maslacu i maslinovu ulju propirjaju se narezani kelj, mladi poriluk i pastrnjak, stvarajući bogatu podlogu punu okusa. Ovaj recept Davida Skoke prava je poslastica.
STRIJELKA NA UMIDO
Trebat će vam:
fileti strijelke
maslac
maslinovo ulje
bijelo vino
kelj
pastrnjak
mladi poriluk
Priprema:
Na maslacu i maslinovu ulju propirjati narezan kelj, poriluk i pastrnjak. Staviti na to veće komade fileta strijelke. Podliti s malo bijelog vina i dodati malo temeljca. Podlijevati ribu žlicom umaka dok se pirja. Pirjati 15-ak minuta. Ubaciti grančicu svježeg ružmarina. Poslužiti s ploškama grilane palente (30 posto heljdina brašna, 70 posto kukuruzne krupice).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....