Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg svježih srdela (očišćenih, nabodenih na štapiće, ako su na roštilju, štapiće prije namočite)
- krupna sol
- 1 glavica celera
- 1 krumpir
- 3 češnja češnjaka
- 1/8 žličice sjemenki komorača, usitnjenih
- 2 grančice timijana
- 100 g maslaca
- maslinovo ulje
- 4 crvene paprike
- morska sol
- crni papar
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Paprike namažite maslinovim uljem pa ih pecite
dok ne potamne sa svih strana, izvadite, ostavite poklopljene da se opuste, pa ih ogulite.
2. korak
Celer, krumpir, komorač, češnjak i timijan prelijte vodom i zakuhajte. Posolite i kuhajte 20 minuta.
3. korak
Izvadite grančice timijana, smiksajte ih, propasirajte te postepeno dodajte maslac. Posolite i popaprite.
4. korak
Zagrijte roštilj ili grill tavu, pa grilajte nekoliko minuta sa svake strane, izvadite i posolite krupnom solju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....