Srdele s maslinama i rajčicom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg srdela
  • 1 nešpricani limun
  • 4-5 cherry rajčica
  • 4-5 grančice ružmarina
  • 10 crnih maslina
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dcl bijelog vina

Priprema

1. korak

Srdele očistite od ljuskica i odstranite im glavu zajedno s unutrašnjosti pa ih isperite vodom. Ostavite ih na hladnom da se malo ocijede. Rajčice narežite na ploškice ili ih samo prepolovite ako su jako male. U širu posudu za pečenje poslažite srdele jednu do druge i nastavite tako red po red, ako vam ostane koja viška rasporedite ih između redova. Rasporedite ravnomjerno po srdelama rajčicu te natrgajte ružmarin. Posolite i popaprite, a zatim poslažite i crne masline te ploške limuna.

2. korak

Zalijte sve maslinovim uljem i bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom te pecite na 180 – 200 stupnjeva oko dvadeset minuta. Maknite foliju i kratko ih još zapecite. Jedite s kruhom koji umačite u sok od pečenja, a možete poslužiti i salatu od krastavaca i rajčica s mladim češnjakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 20:42