Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg srdela
- 1 nešpricani limun
- 4-5 cherry rajčica
- 4-5 grančice ružmarina
- 10 crnih maslina
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 1,5 dcl bijelog vina
Priprema
1. korak
Srdele očistite od ljuskica i odstranite im glavu zajedno s unutrašnjosti pa ih isperite vodom. Ostavite ih na hladnom da se malo ocijede. Rajčice narežite na ploškice ili ih samo prepolovite ako su jako male. U širu posudu za pečenje poslažite srdele jednu do druge i nastavite tako red po red, ako vam ostane koja viška rasporedite ih između redova. Rasporedite ravnomjerno po srdelama rajčicu te natrgajte ružmarin. Posolite i popaprite, a zatim poslažite i crne masline te ploške limuna.
2. korak
Zalijte sve maslinovim uljem i bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom te pecite na 180 – 200 stupnjeva oko dvadeset minuta. Maknite foliju i kratko ih još zapecite. Jedite s kruhom koji umačite u sok od pečenja, a možete poslužiti i salatu od krastavaca i rajčica s mladim češnjakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....