LEDENO OSVJEŽENJE

Sorbet od jagoda i đumbira je sjajna ideja za gašenje ljetnih vrućina, evo kako se radi

 Marko Miscevic/Cropix
Kod sorbeta se vodena baza lako može infuzirati raznovrsnim začinima po želji

Trebat će vam:

507 g vode
950 g pirea od jagode
917 g šećernog sirupa
80 g soka od limuna

Za šećerni sirup:

442 g vode
442 g šećera
46,3 g dekstroze
59,7 g glukoze
7 g neutro stabilizatora

Priprema:

Pomiješajte vodu, šećere i neutro stabilizator u loncu pa zagrijavajte mješavinu na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Nastavite zagrijavati sve dok se dobiveni šećerni sirup ne zgusne do konzistencije bjelanjka. Dodajte limunov sok, vodu te pire od jagode pa dobro izmiksajte. Skinite s vatre pa uz miješanje pustite da se smjesa ohladi do sobne temperature. Stavite u zamrzivač na sat i pol, zatim izvadite van, stavite u ledenu kupku i miješajte da razbijete kristaliće leda. Vratite u zamrzivač pa za 20 minuta ponovno izvadite, stavite u ledenu kupku i miksajte. Ponovite postupak pet do šest puta pa prije posluživanja stavite još kratko u zamrzivač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 20:49