Trebat će vam:
2 svinjska kotleta s kostima (do 4 cm debljine)
sol i papar
1 očišćena kruška
žlica meda
žlica maslinova ulja
pola ljutike
60 ml soka od jabuke
100 ml pilećeg temeljca
žlica maslaca
grančice ružmarina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite očišćenu krušku i u posudi je prelijte medom. U dubljoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte kotlete koje ste prethodno začinili i pecite tri minute, okrenite ih i prebacite u zagrijanu pećnicu te pecite osam minuta. Pomoću termometra provjerite je li meso pečeno na najdebljem dijelu te je li mu temperatura 60°C. Pečene kotlete prebacite na tanjur i prekrijte folijom. U tavu koju ste koristili za pečenje mesa ubacite usitnjenu ljutiku i pecite na srednje jakoj vatri dok ne pusti miris, oko minute. Posložite kriške kruške u tavu i pecite dok ne poprime smeđu boju, po dvije minute sa svake strane. Ulijte sok od jabuke kako biste deglazirali tavu i pecite dok sok ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da krčka dok se ne reducira za pola. Dodajte maslac i miješajte nježno dok se ne otopi. Ubacite kratko grančice ružmarina te poslužite s kotletima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....