MESO VAM NEĆE NEDOSTAJATI

Sočni dumplingsi punjeni povrćem ukusna su azijska inspiracija na vašem stolu

Ovaj recept idealan je za one koji vole lagana, ali zasitna jela, a savršeno se uklapa i u vegetarijanski jelovnik

Trebat će vam:
300 g glatkog brašna
150 ml tople vode
prstohvat soli
1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 mrkva, naribana
100 g kupusa, sitno nasjeckanog
100 g shiitake ili drugih gljiva, sitno nasjeckanih
2 žlice soja umaka
1 žlica sezamova ulja
sol i papar prema ukusu
malo ulja za prženje
4 žlice soja umaka
1 žlica rižina octa
1 žličica meda ili šećera
1 žličica nasjeckanog đumbira

Priprema:
Pomiješajte brašno sa soli i postupno dodajte toplu vodu, miješajući dok ne dobijete glatko tijesto. Mijesite ga 5 minuta dok ne postane elastično, pokrijte i ostavite 20 minuta. Na ulju pirjajte luk i češnjak, dodajte mrkvu, kupus i gljive te pirjajte dok povrće ne omekša. Umiješajte soja umak, sezamovo ulje, sol i papar, pa ohladite. Razvaljajte tijesto, izrežite krugove, stavite žličicu nadjeva na sredinu, premažite rubove vodom i zatvorite u oblik polumjeseca. Kuhajte na pari 10 - 12 minuta dok ne postanu prozirni ili pržite, a zatim kratko kuhajte poklopljeno s malo vode. Poslužite uz umak od soja umaka, rižina octa, meda i đumbira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 07:22