NA ŠTAPIĆU

Sočne svinjske ražnjiće ne morate raditi samo na vikendom, dobra su ideja i za ručak usred tjedna

 Dar1930/Getty Images/istockphoto
Iako su naj najslasniji s vruće rešetke, ražnjiće možete pripremiti i na vrućoj tavi pa ih poslužiti kao jednostavan ručak usred tjedna

Trebat će vam:

600 g svinjskog filea

1 crvena paprika

1 žuta paprika

3 manja luka

cherry rajčice

sol i papar

1 žličica mljevene paprike

2 žlice maslinova ulja
Priprema:

Svinjetinu narežite na komade veličine zalogaja. Paprike operite i prepolovite, očistite od sjemenki i zadebljanja te narežite na komade. Luk ogulite i narežite na deblje kriške. Pomiješajte ulje s paprikom. Nanižite na ražnjiće naizmjenično luk, svinjetinu i papriku, počevši i završivši s lukom. Ražnjiće premažite uljem i začinite solju i paprom. Stavite ražnjiće na vrući roštilj ili tavu i pecite dok ne porumene sa svih strana. Prema želji, uz njih ispecite još polovice luka i cherry rajčice. Ražnjiće poslužite s prepečenim kruhom i umakom prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 01:30