Trebat će vam:
2 jušne žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
150 g gljiva
1 srednji poriluk
40 g maslaca
1 čajna žličica mljevenog češnjaka
¼ korijena celera
1 čajna žličica peperončina
1 čajna žličica soja sosa
60 ml bijelog suhog vina
2 pastrve
100 g cherry rajčica
50 g limuna
sol, papar
kuharski konac ili čačkalice
Priprema:
Izrežite gljive, celer i poriluk. U dubljoj tavici propirjajte gljive na maslinovom ulju, potom dodajte papar celer i poriluk pazeći da ne zagori. Dodajte češnjak u prahu, čili, posolite i popaprite te pirjajte još par minuta. Dodajte soja umak i vino. Pirjajte dok se ne reducira.
U međuvremenu očistite pastrve, te napunite unutrašnjost s pripremljenom smjesom. Zatvorite s koncem ili čačkalicama otvor. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a pastrve prebacite na lim za pečenje. Limun izrežite na tanke ploškice pa stavite po pastrvama. Sa strane stavite grozd cherry rajčica. Pecite oko 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....