Trebat će vam:
šaka oraha
pola manje ljutike
1 žlica bijelog balzamičnog octa
1 žličica meda
sol i papar
2 žlice bučinog ulja
4 velike svježe smokve
150 g rikule
50 g kozjeg sira
40 g pršuta
sjemenke pola nara
Priprema:
Tostirajte orahe u pećnici na 170°C do 10 minuta dok ne zamirišu, miješajući na pola. Ostavite da se ohlade dok radite preljev za salatu. U maloj posudi pomiješajte ljutiku, žlicu octa, med, sol i papar. Polako ulijevajte bučino ulje uz žustro miješanje. Odrežite peteljke smokvi i narežite ih na četvrtine ako su velike, a na pola ako su male. Pomiješajte rikulu s pečenim orasima i polovicom preljeva. Po vrhu salate rasporedite smokve i svaku lagano pokapajte s malo preostalog preljeva. Dodajte komade pršuta. Salatu pospite izmrvljenim kozjim sirom i sjemenkama nara. Po želji salatu dovršite s paprom i soli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....