Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kg smokava
- 500 g ananasa
- 250 g papaje
- 1 kg šećera
- 2 štapića cimeta
- 4 cvjetova anisa
Priprema
1. korak
Smokve ogulite od kožice. Ananas dobro očistite – morate imati čisto meso. Papaju očistite. Smokve stavite u blender i usitnite ih. Ananas izrežite na kockice, a također i meso papaje. Voće stavite u lonac, pomiješajte sa šećerom, dodajte začine i kuhajte uz stalno miješanje.
2. korak
Često provjeravajte željenu gustoću jer će se pekmez zbog smokava brzo želirati. Punite ga u vruće staklenke koje su sterilizirane u pećnici i dobro zatvorite poklopcima s navojem. Dok se pekmez hladi, povremeno okrećite staklenke da se sastojci lijepo rasporede.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....