![35555027](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/10/19/k_35555027_640.jpg)
2 mlada luka
30 divljih šparoga
24 kuhana očišćena puža
Začinski maslac:
maslac, kosani peršin
protisnuti češnjak
muškatni oraščić
maslinovo ulje
sol, papar
320 g fettuccina parmezan
![Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: Fettuccine sa puzevima i divljim sparogama.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/5/15/15/puzevi_matulji12-270419.jpg)
Izraditi vilicom maslac sobne temperature sa začinima. Narezati mladi luk na kolutiće, a šparoge očistiti i izrezati mekani dio na prutiće duljine oko 2 cm te ih kratko u tavi popržiti na maslinovom ulju. Skuhati fettuccine u dobro posoljenoj vreloj vodi, da budu al dente. U tavu dodati kuhane puževe, grumen začinskog maslaca i malo vode od kuhanja tjestenine te propirjati 5 minuta. Začiniti solju i paprom, pa fettuccine umiješati u pripremljeni umak. Poslužiti toplo s ribanim parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....