![36211583](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/10/k_36211583_640.jpg)
Neki su tradicionalni da tradicionalniji ne mogu biti, a neki imaju i trunčicu modernoga. Nama je najvažnije da su ukusni. A tome možemo posvjedočiti jer smo ih imali priliku isprobati. Peku i fiš paprikaš pripremite na otvorenom ovaj vikend kad najavljuju lijepo vrijeme, danas za večeru Zembine pljukance, danas marinirajte meso za pulled pork braće Čučkovića, a Bracin carpaccio od trlje je gotov za sekundu, samo se domognite kvalitetne ribe!
DENIZ ZEMBO: Domaći pljukanci s bakalarom
![Pula, 291116.
Deniz Zembo, chef restorana u hotelu Amfitetar u Puli pripremao je jela od bakalara.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/24/10/amfiteatar_zembo30-291116.jpg)
SANJIN BRACO: Carpaccio od trlje
![SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Trilj, 041216
Kuhari Hrvoje Zirojevic i Braco Sanjin pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak na imanju Krolo u mjestu Strmen Dolac kod Trilja. Na fotografiji: Braco Sanjin priprema filete od trlje marinirane u limunu i naranci
Foto: Tom Dubravec / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/24/12/zirojevic_sanjin43-061216.jpg)
HRVOJE ZIROJEVIĆ: Dalmatinska peka
Teletina i janjetina ispod peke.
![SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Trilj, 041216
Kuhari Hrvoje Zirojevic i Braco Sanjin pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak na imanju Krolo u mjestu Strmen Dolac kod Trilja. Na fotografiji: gotova teletina i janjetina ispod peke s povrcem i kiselim kupusom
Foto: Tom Dubravec / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/8/zirojevic_sanjin33-061216 (1).jpg)
Teletina i janjetina ispod peke.
CHRISTIAN MISIRAČA: Fiš paprikaš
![Kopacevo, 251116.
Ribarska 11.
Karlo Regovic iz Kopaceva za Dobru hranu priprema rijecnu ribu sa Kristijanom Misaracom.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/16/16/kopacevo_riba28-251116.jpg)
ROBERT PREDRAG ŽMIRE: Hrskava svinjetina s krumpir polama
![Trogir, 031216
Kuhari Robert Zmire i Stipe Susnjara pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak. Na fotografiji: rolana svinjetina nadjevena ljutikom
Foto: Tom Dubravec / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/27/12/zmire_susnjara49-051216.jpg)
BRAĆA ČUČKOVIĆ: Pulled pork
![Rijeka, 291116.
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/19/cuckovic_mesnica35-291116.jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....