CHIARIN TANJURIĆ

SLATKI NAMAZ: Namaz od badema i kokosa

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Zdravi su, obožavaju ih mali i veliki, a mogu se poslužiti za doručak, užinu pa čak i kao sjajan finger food.
200 g oguljenih badema
60 g kokosova ulja
40 g rižina sirupa
150 g punomasnog kokosova mlijeka
prstohvat himalajske soli

Zagreb, 181217.
Zdravi namazi i domace pastete prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Oguljene bademe blago tostirajte na tavi ili u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 5-6 minuta. Pazite da ne pregore. Zatim ih prebacite u sjeckalicu te u nekoliko serija po 15 sekundi izblendajte u pastu, odnosno koliko vam jačina blendera to dopusti. Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje, rižin sirup, malo soli te kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promućkali u konzervi kako bi se pomiješali tekući i čvrsti dio. Namaz ohladite prije posluživanja, a najbolje ide uz punozrnati danski kruh s kriškama banane i drugim sezonskim voćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 15:42