
Danas neka to bude svima dobro poznati brioche, ali na Miin način!
Za tijesto:
120 g mlijeka sobne temperature 120 g brašna 12 g suhog kvasca 6 jaja 480 g brašna 30 g šećera 12 g soli 360 g maslaca |
Pomiješati mlijeko, kvasac i prvu količinu brašna. Ostaviti da se diže dok se smjesa ne udvostruči. Kada se smjesa udvostručila, u nju dodavati jedno po jedno jaje i suhe sastojke. Na kraju dodavati maslac sobne temperature narezan na komadiće. Radi lakšeg oblikovanja najbolje je prije upotrebe ohladiti tijesto. Tijesto razvaljati i premazati željenim nadjevom, zarolati i izrezati šnite. Premazati bjelanjkom i peći 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Kada je gotovo, premazati marmeladom od marelice.

Nadjev:
500 ml mlijeka 4 žumanjka 20 g brašna 20 g gustina 100 g šećera |
Pomiješati gustin i brašno sa žumanjcima i malo mlijeka. Ostatak mlijeka kuhati sa sećerom. Kada se šećer u mlijeku otopi, dodati smjesu žumanjaka i skuhati gustu kremu. Ohlađenu kremu namazati na tijesto, posuti smrznutim malinama i sjeckanim pistacijama. Umjesto malina i pistacija možete koristiti jabuke, čokoladu ili neki drugi nadjev po izboru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....