
Ako nije od graha, onda se na našem tjednom jelovniku obavezno pronađe neko drugo varivo. Ovog puta odlučili smo se za ono sa slanutkom, koje je ukusno, zasitno i - najbolje od svega - brzo gotovo, a domaća kobasica, prženi hamburger ili slanina, dat će ovom jelu posebno dobar okus.
Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme kuhanja: 40 min
Porcija: 2 - 4
VARIVO S KOBASICOM
Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
3 mrkve
1 manji komad celera
2 konzerve slanutka
1 par kobasica
2 lovorova lista
1 žličica mljevene crvene paprike
2 žlice umaka od rajčice ili pelata
sol i papar
ulje
Priprema:
Na ulju pirjajte luk, dodajte protisnuti češnjak, na kolutiće nasjeckanu mrkvu i celer. Kuhajte 10-ak minuta, a zatim dodajte i na kolutiće narezanu kobasicu. Začinite mljevenom paprikom, dodajte rajčice, sol i papar. Ubacite i lovorov list. Dodajte oprani slanutak iz konzerve. Kuhajte još 10-ak minuta ili dok povrće ne omekša i poslužite uz krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....