350 g mesa od kamenica
500 g tagliatella
100 g paprike
1 ljutika
2 režnja češnjaka
300 ml temeljca od povrća ili ribe
100 g domaćih tikvica
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žličica dimljene mljevene paprike
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 grančica majčine dušice
Školjke očistite i sačuvajte more te ga prebacite u temeljac. U posebnoj posudi stavite mješavinu temeljca, provjerite slanost i zavrijte te stavite kuhati paštu. U drugoj posudi na maslinovom ulju zažutite luk i pojačajte vatru na najjače te stavite paprike narezane na tanke trakice. Kada se sve opusti, dodajte češnjak, majčinu dušicu i meso kamenica pa pirjajte oko dvije minute. Maknite s vatre, procijedite tjesteninu i sve promiješajte. Po potrebi uskladite okuse.
RECEPT S PELJEŠCA
Slasne tagliatelle od kamenica s ljetnim tikvicama i paprikom koje se nekoliko puta grabi iz teće
Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela uz koja predlažemo i autohtona vina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....