RUČAK ZA SVIH 7 DANA

Slana zlevanka, juha s krumpirom i slasni burek favoriti su s ovotjednog menija

Na meniju su još i složenac s krumpirom i brokulom, salata s avokadom i piletinom, lignje iz pećnice i sočno pile

Iako nas je, nakon toplijih dana, kiša pomalo iznenadila, nismo se dali smesti i napravili smo još jedan tjedni meni. Za ponedjeljak smo tako isplanirali pripremu složenca s krumpirom i brokulom, u utorak radimo salatu s avokadom i piletinom, a u srijedu finu juhu s krumpirom i (još uvijek smrznutim) graškom. Zatim je na redu brzinska zlevanka sa špinatom, pa i lignje iz pećnice, a za vikend slijedi prava gozba - radimo burek i pile na malo drugačiji način koje ostaje sočno. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada se zaželite kremastog i utješnog jela, koje najbolje paše uz kišne zimske dane, kombinacija krumpira i brokule iz pećnice bit će više nego dobar odabir. Poslužiti ih možete same, uz zdjelu salate, a dodati možete komad mesa ili kakav dobar popečak.

SLOŽENAC S KRUMPIROM I BROKULOM

image
Iko636/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Salata ne mora biti dosadna ili nezasitna, ako je pripremite razmišljajući o tome što radite i kako kombinirate sastojke. Kombinacija avokada i piletine je dobra ideja u svakoj prilici, a s ostatkom se uvijek možete poigrati.

SALATA S AVOKADOM I PILETINOM

image
Lauripatterson/Getty Images

SRIJEDA

Što kažete na gustu, bogatu juhu od tek nekoliko sastojaka? Upravo je takva ova s krumpirom i graškom. Dodatan plus je što je zasitna već sama po sebi pa vam neće trebati čak niti kriška kruha.

JUHA S KRUMPIROM I GRAŠKOM

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Zlevanku svi volimo, ali što kažete na slanu varijantu sa špinatom? Brzo gotovo, fino, može biti zasebno jelo koje ćete poslužiti uz čašu jogurta ili kefira, ali i dobar dodatak ručku ili večeri. Plus, slanu zlevanku volimo i ponijeti na posao idućeg dana - odličan je gablec!

ZLEVANKA SA ŠPINATOM

image
Antic Zlatko/Getty Images/istockphoto

PETAK

Volite hrskave lignje, ali ne volite da vam kuhinja miriše na ulje i prženje? Ova varijanta lignji iz pećnice tada bi vam se mogla posebno svidjeti. Poslužite ih uz umak na bazi jogurta i krumpiriće i uživajte.

LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Irigri8/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Postoji li veći comfort food od toplog domaćeg bureka? Upustite se u razvlačenje tijesta, pripremite nadjev, a dok se burek peče, obavezno pripremite i jogurt. Ovo je definitivno ručak u kojem će svi za stolom guštati.

BUREK

image
Oksana Ermak/Getty Images

NEDJELJA

Piletina ne mora biti dosadna ako se kod pripreme odlučite malo zaigrati. Pokušajte je pripremiti na ovaj način, tako da na komade mesa stavite težak predmet (najbolje drugu posudu za pečenje) pa je tako ispecite. Dok je piletina u pećnici, svakako dobro razmislite o prilogu. Rizi bizi, pire krumpir, ali i jednostavno pirjano ili povrće na paru izbor su s kojim ne možete previše pogriješiti.

SOČNO PILE

image
Ali Waxman/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. ožujak 2025 13:56