
Iako nas je, nakon toplijih dana, kiša pomalo iznenadila, nismo se dali smesti i napravili smo još jedan tjedni meni. Za ponedjeljak smo tako isplanirali pripremu složenca s krumpirom i brokulom, u utorak radimo salatu s avokadom i piletinom, a u srijedu finu juhu s krumpirom i (još uvijek smrznutim) graškom. Zatim je na redu brzinska zlevanka sa špinatom, pa i lignje iz pećnice, a za vikend slijedi prava gozba - radimo burek i pile na malo drugačiji način koje ostaje sočno. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada se zaželite kremastog i utješnog jela, koje najbolje paše uz kišne zimske dane, kombinacija krumpira i brokule iz pećnice bit će više nego dobar odabir. Poslužiti ih možete same, uz zdjelu salate, a dodati možete komad mesa ili kakav dobar popečak.
SLOŽENAC S KRUMPIROM I BROKULOM
UTORAK
Salata ne mora biti dosadna ili nezasitna, ako je pripremite razmišljajući o tome što radite i kako kombinirate sastojke. Kombinacija avokada i piletine je dobra ideja u svakoj prilici, a s ostatkom se uvijek možete poigrati.
SRIJEDA
Što kažete na gustu, bogatu juhu od tek nekoliko sastojaka? Upravo je takva ova s krumpirom i graškom. Dodatan plus je što je zasitna već sama po sebi pa vam neće trebati čak niti kriška kruha.
ČETVRTAK
Zlevanku svi volimo, ali što kažete na slanu varijantu sa špinatom? Brzo gotovo, fino, može biti zasebno jelo koje ćete poslužiti uz čašu jogurta ili kefira, ali i dobar dodatak ručku ili večeri. Plus, slanu zlevanku volimo i ponijeti na posao idućeg dana - odličan je gablec!
PETAK
Volite hrskave lignje, ali ne volite da vam kuhinja miriše na ulje i prženje? Ova varijanta lignji iz pećnice tada bi vam se mogla posebno svidjeti. Poslužite ih uz umak na bazi jogurta i krumpiriće i uživajte.
SUBOTA
Postoji li veći comfort food od toplog domaćeg bureka? Upustite se u razvlačenje tijesta, pripremite nadjev, a dok se burek peče, obavezno pripremite i jogurt. Ovo je definitivno ručak u kojem će svi za stolom guštati.
NEDJELJA
Piletina ne mora biti dosadna ako se kod pripreme odlučite malo zaigrati. Pokušajte je pripremiti na ovaj način, tako da na komade mesa stavite težak predmet (najbolje drugu posudu za pečenje) pa je tako ispecite. Dok je piletina u pećnici, svakako dobro razmislite o prilogu. Rizi bizi, pire krumpir, ali i jednostavno pirjano ili povrće na paru izbor su s kojim ne možete previše pogriješiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....