Kada krenu ljetne vrućine i pali se klima, nema nam draže od miksanja jela za koja nije potrebno previše sastojaka, pripremaju se brzo, a unaprijed je jasno i da će nas osvježiti na najljepši način. Upravo je takav i ovaj za sladoled od kikirikija i čokolade za koji će vam trebati svega četiri sastojka i malo vremena, a potom, dok čekate da se sladoled stisne u hladnjaku, napraviti možete i kakav poseban preljev od sezonskog voća. Odlično će se složiti s ledenom poslasticom i mogao bi vas podsjetiti na popularni peanut butter and jelly sendvič.
Kondenzirano mlijeko lako možete nabaviti u svakom većem supermarketu ili u specijaliziranim trgovinama. Osim toga, ovaj sladoled možete napraviti u veganskoj varijanti ako koristite zobeno ili neko drugo vrhnje na biljnoj bazi, ili pak u potpunosti možete izbaciti mliječni dodatak i koristiti bananu koja će sladoledu dati dozu kremoznosti.
Osim maslaca od kikirikija, koristiti možete i maslac od badema, lješnjaka ili indijskih oraščića. Kada je sladoled gotov, izvadite ga iz zamrzivača barem 10-ak minuta prije posluživanja, kako bi se lijepo opustio i kako biste iz posude mogli vaditi pravilne kugle.
Trebat će vam:
250 ml slatkog vrhnja
200 ml kondenziranog mlijeka
130 g kikiriki maslaca
Čokolada
Prstohvat soli i vanilija po želji
Priprema:
U posudi miksajte hladno slatko vrhnje dok ne postane gusta krema. Pomiješajte s kondenziranim mlijekom i kikiriki maslacem koje ste također najprije izmiksali zajedno. Dodajte i vaniliju i sol po želji. Prebacite sve u posudu za zamrzivanja, umiješajte komadiće čokolade i držite u zamrzivaču 2 sata ili dok se sladoled ne stisne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....