Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 dcl punomasnog mlijeka
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 80 g crne čokolade ( 70% kakaa )
- 2 žumanjka
- 1 žlica kakao praha
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/2 žličice soli ( himalajske )
- chilli papričice po želji
Priprema
1. korak
Zagrijati vrhnje i mlijeko u manjoj posudi na vatri pa u tome rastopiti čokoladu i kakao. Miješati dok se ne sjedini pa pustiti da se malo ohladi. Istući žumanjke sa šećerom dok smjesa posvijetli i postane pjenasta. Umiješati jaja u čokoladu pa dodati čili i sol. Dobro promiješati. S čilijem ne pretjerivati ali se zato količina soli može i udvostručiti, ovisno o ukusu. Dobra sol ističe okus i daje ozbiljnost.
2. korak
Smjesu dobro ohladiti prije stavljanja u aparat. Kakaom se pojačava gorčina. Ako se poveća količina čokolade tekstura će biti previše kremasta.
Izvor fotografije: Foto
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....