Trebat će vam:
6 l vode 60 g vrhova koprive 6 limuna 6 kg smeđeg šećera po želji 50 g limunske kiseline |
Vodu nalijte u veću posudu, dodajte koprivu i limun narezan na ploške, ostavite da odstoji 24 sata. Nakon 24 sata procijedite tekućinu, dodajte šećer, promiješajte i nastavite stalno miješati dok se šećer ne otopi. Za kiseliji okus u sok možete dodati 50 g limunske kiseline. Priprema soka radi se na hladno kako bi se sačuvali minerali i vitamini iz koprive.
Jeste li znali?
Kopriva ne bira mjesto gdje će rasti, ali mi trebamo izabrati mjesto gdje ćemo ju brati. To mjesto neka bude daleko od prometnica i industrijskih pogona. Dan neka bude suh i sunčan, dakle ne ni rano ujutro dok je rosa, a niti navečer, kada je koncentracija ljekovitih tvari u bilju najmanja.
*Ovaj specijalitet možete okusiti u restoranu Zlatni klas.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....