DRUGAČIJI RUČAK

Sezona tikvica još uvijek traje, napravite ih punjene s ječmom i ne zaboravite sir

 Deposit Photos/
Uz punjene tikvice poslužite i umak od grčkog jogurta, režnja češnjaka i svježeg kopra

Trebat će vam:

4 tikvice

3 šake ječma

200 g mozzarelle

1 šaka kopra

Grčki jogurt

3 režnja češnjaka

1 luk

1 paprika

Sol i papar

Mozzarella

Priprema:

Ječam namočite u mlakoj vodi nekoliko sati prije kuhanja ili preko noći. Na tavi zagrijte ulje i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a potom dodajte na sitno sjeckanu papriku, dva režnja češnjaka i ječam. Pirjajte 3-5 minuta pa dodajte temeljac ili vodu i pustite da se kuha 40-ak minuta, dok ječam nije gotov. Tikvice izdubite i meso ubacite u ječam, a ostatak premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 20-tak minuta. Izvadite i smjesom od ječma napunite tikvice. Pospite mozzarellom i poslužite uz umak od grčkog jogurta, jednog režnja češnjaka i kopra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 01:00