
Dobra vijest je da od kilograma brašna možete napraviti dva srednja protvana nekih od ljepotica i ljepotana u nastavku, što će biti dovoljno i za ručak i za večeru. Ako pak niste vješti s rukama, napominjemo da se svi ovi recepti mogu pripremiti i s kupovnim korama za savijače (jufkama) pa smo zato ubacili i dva recepta upravo s njima. Dobro je znati da i suhe kore za savijače možete vrlo jednostavno napraviti sami, samo razvučeno tijesto ostavite da se osuši, najbolje na zraku ili, još bolje, propuhu. U tom slučaju tijesto ne razvlačite toliko tanko kao što biste to napravili u slučaju da kore odmah koristite već nešto deblje, da baš stolnjak ispod njih ne proviruje. Na dodir ćete osjetiti kad su potpuno suhe i takve je najbolje čuvati u hladnjaku i pažljivo njima rukovati.
Vučeno tijesto
Burek (Pita s mesom)
Štrudla od jabuka

Međimurska gibanica
Mazanica

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....