Salata s rikulom, narom i narančom

Ova će salata donijeti dnevnu dozu kako vitamina tako i zadovoljstva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 naranča
  • 1 šaka rikule
  • 1 mozzarella
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema

1. korak

Rikulu operite i ocijedite. Nar očistite, odnosno sjemenke izvadite iz tvrdog ploda. Da biste došli do ukusnih sjemenki, vjerojatno ćete se malo pošpricati pa zato obavezno uzmite pregaču ili krpu jer bi soka

moglo biti na sve strane. No, isplati se jer je plod preukusan i zdrav.

2. korak

Mozzarellu narežite na tanje ploške, veće prepolovite. Ogulite naranču i izrežite je na ploške ili kriške. U zdjelu stavite rikulu, poslažite naizmjence mozzarellu i naranču te sve pospite narom.

3. korak

U zdjelici pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje i sol te prelijte sve preko rikule, nara, mozzarelle i naranči.

Savjet: salatu možete pripremiti i s feta sirom, a uz rikulu možete kombinirati i potočarku, matovilac ili bilo koju drugu lisnatu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 10:11