Salata s kvinojom mangom i feta sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g kvinoje
  • 1 chilli papričica
  • 100 g špinata
  • 4 mlada luka
  • 1 stručak svježeg ili sušenog korijandera
  • 1 stručak svježe ili sušene metvice
  • 2 ocijeđena soka od limete
  • 1 mango narezan na komadiće
  • malo maslinova ulja
  • 50 g feta sira

Priprema

1. korak

Stavite kvinoju u zdjelu na srednju vatru te prelijte kipućom vodom toliko da ju prekrije. Ukoliko upije svu vodu dodajte još vode i kuhajte nekih 35 minuta.

2. korak

U međuvremenu stavite špinat, chilli papričicu, metvicu, korijander, mladi luk, sok od limete i maslinovo ulje u bleneder te izmiksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

3. korak

Kada je kvinoja gotova ocijedite ju i pomiješajte s umakom. Umiješajte zatim i komadiće manga,a sve pospite komadićima feta sira.

Omjer vode i žitarica može biti i do 5:1. Kvinoja ima veliku moć upijanja vode pa tijekom kuhanja poveća svoj volumen 4 do 5 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 08:25