RECEPT DOBRE HRANE

Salata s krumpirom, komoračem i kozicama

 Berislava Picek / CROPIX
 

5 krumpira
1 komorač
300 g kozica
sol
papar
100 g rikule
kvasina
maslinovo ulje

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Krumpire oguliti i narezati na ploške, ne pretanke. Kuhati ih u kipućoj vodi oko 12 minuta. Ocijediti ih. Komorač narezan na ploške skuhati u vreloj vodi, ali paziti da se ne prekuha. Kozice popeći na tavi s cijelim češnjem češnjaka, timijanom i kaduljom. U posudu staviti krumpir, komorač, nasjeckanu rikulu i kozice, začiniti solju, paprom, octom i uljem i nježno promiješati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:48