Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
200 g orzo tjestenine
1 svježi krastavac
1 mali crveni luk
2 žlice kapara
160 g dimljenog lososa
2 žlice majoneze
1 žlica grčkog jogurta
½ žličice Dijon senfa
½ žlice maslinova ulja
1 žlica soka od limuna
korica 1 limuna
¼ žličice češnjaka u prahu
1 žlica svježeg kopra
sol i papar po ukusu
Priprema:
Zakuhajte posoljenu vodu za orzo i skuhajte ga al dente prema uputama na pakiranju. Kad je gotov, isperite ga hladnom vodom i dobro ocijedite te dodajte u veliku zdjelu i pustite da se ohladi.
U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, grčki jogurt, senf, maslinovo ulje, sok i koricu limuna, češnjak u prahu, kopar, sol i papar te pomiješajte kako biste dobili umak za salatu.
Usitnite luk, ocijedite kapare i losos istrgajte na veličinu zalogaja pa ih dodajte u zdjelu s tjesteninom. Kušajte i začinite po potrebi.
Salatu ohladite pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....