Salata od špinata s ječmom i brusnicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 400 g listova mladog špinata
  • 2 šake ječma
  • 1 glavica luka
  • 1 šaka brusnica
  • 4 mandarine
  • maslinovo ulje
  • neprskani domaći limun
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Isperite ječam hladnom vodom i kuhajte ga 15 minuta u slanoj vodi. Brusnice namočite u toplu vodu. U međuvremenu, dok se ječam kuha, dobro očistite i operite špinat (maknite sve deblje peteljke).

2. korak

Očistite luk i nasjeckajte ga. Mandarine ogulite, maknite bijelu kožicu, odvojite kriške pa ih oštrim nožem narežite na komadiće. Na tanjur poslažite ocijeđene listove špinata koje pospite nasjeckanim lukom, komadićima mandarine, ocijeđenim i ispranim kuhanim ječmom i ocijeđenim brusnicama.

3. korak

Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna (miješajte vilicom ili malom pjenjačom dok ne dobijete homogenu smjesu), posolite i popaprite. Dobivenom marinadom poprskajte salatu.

Savjet: salatu možete posipati i šakom preprženih pinjola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 21:27