Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 400 g listova mladog špinata
- 2 šake ječma
- 1 glavica luka
- 1 šaka brusnica
- 4 mandarine
- maslinovo ulje
- neprskani domaći limun
- sol, papar
Priprema
1. korak
Isperite ječam hladnom vodom i kuhajte ga 15 minuta u slanoj vodi. Brusnice namočite u toplu vodu. U međuvremenu, dok se ječam kuha, dobro očistite i operite špinat (maknite sve deblje peteljke).
2. korak
Očistite luk i nasjeckajte ga. Mandarine ogulite, maknite bijelu kožicu, odvojite kriške pa ih oštrim nožem narežite na komadiće. Na tanjur poslažite ocijeđene listove špinata koje pospite nasjeckanim lukom, komadićima mandarine, ocijeđenim i ispranim kuhanim ječmom i ocijeđenim brusnicama.
3. korak
Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna (miješajte vilicom ili malom pjenjačom dok ne dobijete homogenu smjesu), posolite i popaprite. Dobivenom marinadom poprskajte salatu.
Savjet: salatu možete posipati i šakom preprženih pinjola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....