Salata od ječma i feta sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 šalice ječma
  • 150 g rikule
  • 150 g cherry rajčica
  • 150 g feta sira
  • sjeckanog peršina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice jabučnog octa
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Ječam skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i isperite hladnom vodom. Rajčice narežite na četvrtine, a feta sir na kockice. Operite rikulu i dobro je ocijedite. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje i jabučni ocat sa solju i paprom. Pomiješajte sastojke za salatu s potpuno ohlađenim ječmom. Zalijte dresingom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 02:22