RECEPT DANA

S OVIM RECEPTOM NEĆETE MOĆI POGRIJEŠITI: Napravite meka čokoladna srca i poslužite ih s gorkom marmeladom!

Foto: Berislava Picek / CROPIX
 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Provjerena receptura kojoj se uvijek vraćamo!

Trebat će vam:

120 g čokolade (najmanje sa 60% udjela kakaa)
75 g maslaca
1 vanilin šećer
1 čajna žličica gustina
2 jaja
2 žumanjka
marmelada od naranči (mandarina ili marelica)

Zagreb, 280115.

Cokoladni zimski kolaci koje je osmislila i skuhala urednica weba Dobre hrane Vana Babic.

Na fotografiji: cokoladno srce.

Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
Foto: Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na pari otopite čokoladu, dodajte joj maslac, vanilin šećer i gustin. Na laganoj vatri miješajte oko dvije minute. Zatim maknite s vatre i umiješajte jaja i žutanjke dok se cijela smijesa ne sjedini. Ulijte u željene kalupe. Pecite 10 minuta. Pazite da ih ne prepečete. Moraju ostati meke u unutrašnjosti. Poslužite s omiljenim džemom. Dobro će ići gorkasti i ne sasvim slatki okusi poput mandarine, limuna, đumbira, naranče i slično..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:57