Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 60 g luka
- 350 ml vina Amarone
- 350 g riže
- 1 litra goveđeg temeljca
- 500 g crvenog radiča
- 125 g maslaca
- 50 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Karameliziranje luka
Luk prepržite na malo maslaca, postepeno mu dodajući Amarone vino. Pustite da se lagano kuha sve dok se vino potpuno ne reducira.
2. korak
Umak:
100 ml temeljca zakuhajte s maslacem, dodajte parmezan, krumpirov škrob i sol koji su se povezali u hladnoj vodi. Sve zajedno sjedinite dok ne postignete bijeli umak.
3. korak
Priprema radiča:
Naribajte radič, prokuhajte ga vrlo kratko u zakuhaloj slanoj vodi pa zatim ubacite u hladnu kako bi crvena boja ostala intenzivna jer će vam takav koristiti i za dekoraciju.
4. korak
Pririprema:
Na malo maslinova ulja popecite rižu nekoliko minuta. Dodajte ostatak temeljca te dodajte karamelizirani luk s ostatkom Amarone vina. Pustite da vino ispari. Na samom kraju ubacite radič, a kad su se sastojci povezali, umiješajte i dobiveni bijeli umak. Imajte na umu da dio radiča ostavite po strani zbog dekoracije.
Recept slavnog talijanskog chefa Renata Rizzardija
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....