RIBA PETKOM

Riblja juha može biti dobar i lagani ljeti ručak, radimo je s krumpirom i vinom

 Svetlana Kolpakova/
Ovog petka napravite jednostavnu riblju juhu pa je poslužite kao lagano ljeto glavno jelo

Trebat će vam:

300 – 500 g ribe po želji

1 luk

3 režnja češnjaka

100 ml bijelog vina

2 krumpira

1 lovorov list

1 limun

riblji temeljac ili voda

maslinovo ulje

svježi peršin

sol, papar

Priprema:

U dubokom loncu prvo zagrijte ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte češnjak pa pirjajte još jednu minutu. Ako koristite riblje kosti, sada ih ubacite u lonac. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i vino te pustite da alkohol ispari pa dodajte ribu, a zatim i riblji temeljac ili vodu. Po želji, koristiti možete i mrkvu. Ubacite lovorov list i kuhajte oko pet do 10 minuta dok se riba ne skuha. Izvadite je iz lonca i nastavite kuhati krumpir dok ne omekša. Pred sam kraj dodajte malo limunova soka i sitno sjeckani svježi peršin, vratite ribu, začinite soli i paprom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:39