Trebat će vam:
300 – 500 g ribe po želji
1 luk
3 režnja češnjaka
100 ml bijelog vina
2 krumpira
1 lovorov list
1 limun
riblji temeljac ili voda
maslinovo ulje
svježi peršin
sol, papar
Priprema:
U dubokom loncu prvo zagrijte ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte češnjak pa pirjajte još jednu minutu. Ako koristite riblje kosti, sada ih ubacite u lonac. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i vino te pustite da alkohol ispari pa dodajte ribu, a zatim i riblji temeljac ili vodu. Po želji, koristiti možete i mrkvu. Ubacite lovorov list i kuhajte oko pet do 10 minuta dok se riba ne skuha. Izvadite je iz lonca i nastavite kuhati krumpir dok ne omekša. Pred sam kraj dodajte malo limunova soka i sitno sjeckani svježi peršin, vratite ribu, začinite soli i paprom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....