Volite ribu, ali mislite da nemate vremena, novaca ni živaca upustiti se u pripremu? Zavirite na naš popis recepata, razmislite još jednom pa već sutra ujutro svratite do najbliže ribarnice. Priprema ribe stvarno ne mora biti komplicirana, a lijepe primjerke možete pronaći po više nego pristupačnim cijenama. Od njih možete napraviti omiljena frigana jela, ali i nešto zdravije varijante ručka. U nastavku tako ostavljamo recepte za popularni fish and chips, hrskave lignje iz pećnice i frigane trlje, zatim klasike kao što su srdele s blitvom na fažol i lignjune s bobom, tu je i riječna riba, a za one odvažne, ostavljamo i poveznicu na tekst s detaljnim uputama za pripremu ribe na gradelama.
HRSKAVO I SLASNO
Ekipa iz Varionice svojevremeno je s nama podijelila recept za najslasniji fish and chips.
Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je kako pripremiti najhrskavije lignje, bez da napravimo veliki nered.
Frigane trilje pripremila nam je Diana Marović iz Eko Škoja, a objasnila nam je i kako se raštika koja ima jak okus najprije mora natopiti u vodi.
BRZO, JEFTINO I UKUSNO
Srdele su uvijek dobra ideja, a ekipa iz Planjaka otkrila nam je i kako ih napraviti u malo drugačijoj kombinaciji.
SRDELE NA ŠPICU S BLITVOM NA FAŽOL I ZELJE NA TABAK
Lignjuni s bobom su u restoranu DeListeš toliko popularno da su zbog njega, od otvaranja restorana, potrošili oko 3 tone lignjuna.
Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela, a jedno su i ove sjajne mušule u umaku.
Skuše uparite s maslinama i celerom i napravite ručak koji je gotov u 20-ak minuta.
SKUŠA SA ZELENIM MASLINAMA I CELEROM
ZA ONE KOJI IPAK PRESKAČU MORSKU RIBU
Ako ipak niste preveliki ljubitelj morske ribe, šaran i pastrva uvijek će biti dobra ideja. Šarana tako možete napraviti po receptu bake Nade, a ako se ovih dana zaputite do zagrebačkih Gračana, u poznatom ribnjaku dočekat će vas sjajni primjerci losos pastrve od kojih možete napraviti odličnu tempuru.
PIJANI ŠARAN PO RECEPTU BAKE NADE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....