DOBRE IDEJE ZA RUČAK

Riba ne mora biti skupa niti komplicirana, dokaz je ovih 10 jednostavnih recepata

 Berislava Picek/Cropix/
Napravite prženu ribu, kombinirajte je s prilozima poput graha ili blitve ili pak skuhajte jelo na žlicu koje će nestati za taj čas

Volite ribu, ali mislite da nemate vremena, novaca ni živaca upustiti se u pripremu? Zavirite na naš popis recepata, razmislite još jednom pa već sutra ujutro svratite do najbliže ribarnice. Priprema ribe stvarno ne mora biti komplicirana, a lijepe primjerke možete pronaći po više nego pristupačnim cijenama. Od njih možete napraviti omiljena frigana jela, ali i nešto zdravije varijante ručka. U nastavku tako ostavljamo recepte za popularni fish and chips, hrskave lignje iz pećnice i frigane trlje, zatim klasike kao što su srdele s blitvom na fažol i lignjune s bobom, tu je i riječna riba, a za one odvažne, ostavljamo i poveznicu na tekst s detaljnim uputama za pripremu ribe na gradelama.

image
Ante Cizmic/Cropix

HRSKAVO I SLASNO

Ekipa iz Varionice svojevremeno je s nama podijelila recept za najslasniji fish and chips.

FISH AND CHIPS

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je kako pripremiti najhrskavije lignje, bez da napravimo veliki nered.

LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Berislava Picek/Cropix/

Frigane trilje pripremila nam je Diana Marović iz Eko Škoja, a objasnila nam je i kako se raštika koja ima jak okus najprije mora natopiti u vodi.

FRIGANE TRILJE

image
Sasa Buric/Cropix

BRZO, JEFTINO I UKUSNO

Srdele su uvijek dobra ideja, a ekipa iz Planjaka otkrila nam je i kako ih napraviti u malo drugačijoj kombinaciji.

SRDELE NA ŠPICU S BLITVOM NA FAŽOL I ZELJE NA TABAK

image
Tom Dubravec/ Cropix/

Lignjuni s bobom su u restoranu DeListeš toliko popularno da su zbog njega, od otvaranja restorana, potrošili oko 3 tone lignjuna.

LIGNJUNI S BOBOM​

image
Ante Cizmic/Cropix

Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela, a jedno su i ove sjajne mušule u umaku.

OVE MUŠULE MORATE PROBATI

image
Sasa Buric/Cropix

Skuše uparite s maslinama i celerom i napravite ručak koji je gotov u 20-ak minuta.

SKUŠA SA ZELENIM MASLINAMA I CELEROM

image
Berislava Picek/Cropix/

ZA ONE KOJI IPAK PRESKAČU MORSKU RIBU

Ako ipak niste preveliki ljubitelj morske ribe, šaran i pastrva uvijek će biti dobra ideja. Šarana tako možete napraviti po receptu bake Nade, a ako se ovih dana zaputite do zagrebačkih Gračana, u poznatom ribnjaku dočekat će vas sjajni primjerci losos pastrve od kojih možete napraviti odličnu tempuru.

PIJANI ŠARAN PO RECEPTU BAKE NADE

image
Vedran Peteh/Cropix/

(LOSOS) PASTRVA U TEMPURI

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 12:40