KORAK PO KORAK

Recept za knedle: iskusna slastičarka otkrila nam je tajne rahlog tijesta i sočnog punjenja

 Marko Miscevic/Cropix
Pri nedavnom posjetu Rakovom potoku, svratili smo na OPG Franja gdje smo saznali sve tajne najfinijih knedli

Slastičarka Željka Masnjak zadužena je za pripremu knedli brenda Coprnica. Na imanju OPG Franja otkrila nam je tajne najslasnijeg punjenja i rahlog tijesta, a pri oblikovanju knedli za naše snimanje i sami smo zasukali rukave i pomogli iskusnoj slastičarki da što prije završi posao. U nastavku ostavljamo korak po korak recept s kojim, čak i ako ste početnik u kuhinji, ne možete previše pogriješiti.

Za početak, trebat će vam:

image
Marko Miscevic/Cropix

1. KORAK

Na otprilike 400 grama brašna (200 g oštrog, 200 g mekog) dodajte kilogram protisnutog krumpira, dva jaja i oko 80 g maslaca. Možete koristiti i svinjsku mast, obično ulje ili margarin, kokosovo ulje...

image
Marko Miscevic/Cropix

2. KORAK

Dodajte 10 g soli i zamijesite tijesto. Tijesto mora biti rahlo i mekano, nemojte ga mijesiti predugo, tek da se svi sastojci povežu i da se ne lijepi, ali ne i da postane tvrdo.

image
Marko Miscevic/Cropix

3. KORAK

Kada ste gotovi s miješenjem, tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu.

image
Marko Miscevic/Cropix

4. KORAK

Razvaljajte na otprilike 1 cm debljine i nožem podijelite na jednake pravokutnike.

image
Marko Miscevic/Cropix

5. KORAK

Svaki pravokutnik zatim uzmite u ruku, spojite krajeve i dobro zatvorite kako nadjev ne bi iscurio.

image
Marko Miscevic/Cropix

6. KORAK

Rukama oblikujte kuglicu. Ako je tijesto previše vlažno, na dlan stavite malo brašna i pokušajte ponovno s oblikovanjem.

image
Marko Miscevic/Cropix

image
Marko Miscevic/Cropix

7. KORAK

Oblikovane knedle kuhajte u kipućoj vodi dok knedle ne isplivaju na površinu, zatim ih na vatri ostavite još minutu ili dvije pa vadite.

image
Marko Miscevic/Cropix

8. KORAK

Uvaljajte ih u krušne mrvice ili poslužite posipane šećerom.

image
Marko Miscevic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 18:20