PROVJEREN RECEPT

Recept Nastasje Chiare Petrić za granolu s zobenim pahuljicama, sjemenkama, brusnicama i cimetom

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Nastasja Chiara Petrić posebno za editorijal Dobre hrane pripremila je recept za granolu


• 120 g meda
• 60 g maslinova ulja
• 250 g krupnih zobenih pahuljica
• 2 g soli
• 6 g cimeta
• 100 g sezama
• 150 g suncokretovih sjemenki
• 200 g sušenih brusnica

Med i ulje stavite otapati na laganoj vatri nekoliko minuta. Za to vrijeme promiješajte suhe sastojke, sve osim brusnica. Zatim ih pomiješajte s otopljenim medom i uljem, ravnomjerno izmiješajte i prebacite smjesu na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko 35 minuta. Ovisno o jačini vaše pećnice, produljite pečenje još malo kako bi sve bilo hrskavo, ali pazite da ne izgori. Kada se ohladi, promiješajte s brusnicama i pohranite u posudu s poklopcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:16