Uživanje u hladnim juhama

RECEPT DANA: Domaći gazpacho od rajčica i crvene paprike!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Radimo omiljenu hladnu juhu!

Trebat će vam:

1 kg rajčice
1 crvena paprika
0,1 l maslinova ulja
3 češnja češnjaka
malo jabučnog octa
pola ocijeđenog limuna
1 krastavac
svježi bosiljak
svježi kopar
sol i papar
vode po potrebi

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha rajcica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Rajčicu, papriku, luk, krastavac i češnjak narezati na komadiće i nauljiti maslinovim uljem. Pritom odstranite sjemenke. Stavite u blender te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte malo jabučnog octa, po želji tabasca, cijeđeni sok pola limuna te svježe zacinsko bilje i zacčne pa sve još jednom dobro izmiksajte. Ostavite nekoliko komadića paprike i grubo nasjeckanog začinskog bilja za posluživanje. Obavezno prije poluživanja ohladite najmanje pola sata

Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente, juhu od mrkve i naranče i juhu od maga i kozica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 15:04