![35799259](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/16/k_35799259_640.jpg)
Za biskvit:
150 g šećera 150 g brašna 6 jaja 100 g mljevenih oraha 1 vanilin šećer |
Krema od kestena:
1 kg kesten pirea 200 g šećera u prahu 2 vanilin šećera 150 g maslaca 50 ml ruma 100 g mljevenih oraha 500 ml vrhnja za šlag |
Glazura:
200 g čokolade 250 ml vrhnja za šlag |
![dok se guska pece supruga Ana sprema juhu od buce.Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji:kolac od kestena
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/14/10/zufika_rucak14-071117.jpg)
Izmiksajte bjeljanjke sa polovicom šećera. Žutanjke miksajte sa ostatkom šećera i vanilinom dok se dobro ne zapjene. Dodajte brašno i orahe. Na kraju umiješajte bjeljanjke. Biskvit pecite na 180°C 20 minuta. U kesten umiješajte šećere, maslac, rum i orahe. Stavite na biskvit. Na kesten namažite izmiksani šlag i sve prelijte glazurom od čokolade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....