Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 zdjelica goriškog radiča
- 500 g mješanih gljiva (šampinjona, bukovača i shiitake)
- 5-6 pilećih jetrica
- maslinovo ulje
- malo maslaca
- 2 češnja češnjaka
- peršinov list
- sol i papar
Priprema
1. korak
Gljive očistite ako je potrebno, nemojte ih prati jer će se napiti vode. Narežite gljive. Na mješavini maslinova ulja i maslaca dinstajte bukovače i šampinjone pa nakon par minuta dodajte radič, narezan češnjak i peršinov list. Pred kraj ubacite shiitake.
2. korak
Ostavite na vatri još koju minutu, nemojte prekuhati, jer se gljive i radič mogu jesti gotovo sirovi. Posolite i popaprite.
3. korak
Jetrica ispecite tako da ostanu malo crvena iznutra pa ih posolite i poaprite i poslužite na gljivama s radičem. Pospite s još malo naezanog češnajka i peršinova lista
ako volite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....