Puretina s špinatom i sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 veća pureća odreska od prsa
  • 500 g špinata
  • 1 mozzarella ili 200 g cheddar sira
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • sol i papar
  • matovilac
  • jabučni ocat

Priprema

1. korak

Pureće odreske istucite batom za meso kako biste dobili dva velika odreska. Stavite ih tako da se na jednom dijelu malo preklapaju i tako čine jedan veliki odrezak. Posolite i popaprite meso.

2. korak

Špinat kratko skuhajte, oko dvije do tri minute u kipućoj vodi. Narežite ga i posolite. Sir narežite na ploške. Poslažite sir po puretini, a po njemu rasporedite i pripremljeni špinat.

3. korak

Zarolajte puretinu i pričvrstite roladu čačkalicama. U tavu stavite mješavinu maslaca i maslinova ulja pa ispecite roladu sa svih strana dok ne dobije lijepu zčatnu boju. Pečenu roladu narežite na šnite otprilike prst debele i servirajte ih sa salatom od matovilca kojeg začinite solju, jabučnim octom i maslinovim uljem. Salatu možete preliti s dresingom od jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 19:14