Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 50 dkg puretine
- 10 dkg slanine
- peršin
- 1 luk
- 1 krumpir
- 50 dkg šampinjona
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 1 žlica brašna
Priprema
1. korak
Na ulju popržiti slaninu narezanu na rezančiće, dodati meso narezano na kocke te zajedno još kratko popržiti. Potom iz masnoće izvaditi poprženu slaninu i meso pa držati na toplome.
2. korak
Na istoj masnoći popržiti šampinjone narezane na listiće, dodati naribani krumpir i zajedno pirjati 10-ak minuta. Potom, vratiti poprženu slaninu i meso, zaliti vodom da sve bude prekriveno, posoliti i kuhati da sve potpuno omekša.
3. korak
Posebno, u malo hladne vode razmutiti brašno te dodati jelu i sve zajedno kratko prokuhati. Zgotovljeni gulaš posipati nasjeckanim peršinovim listom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....