
Trebat će vam:
2 buče
400 g mljevenog mesa prema želji
2 mrkve
1 luk
1 manji komad korijena peršina
5 žlice umaka od rajčice
temeljac
2 grančice timijana
sol i papar
Priprema:
Buče najprije operite, prepolovite i izvadite koštice. Stavite ih u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme na dobro zagrijanom ulju pirjajte luk. Kada se zažuti, dodajte mu meso. Meso zapecite i dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta, a potom dodajte umak od rajčice i malo temeljca. Ubacite i timijan, sol i papar. Pustite da se pirja još 10-ak minuta. Dodatno začinite prema želji. Buče napunite dobivenim umakom i pospite sirom. Vratite u pećnicu na 200 stupnjeva još 10 do 15 minuta. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....