
Trebat će vam:
3 okrugla patlidžana 300 g kuhane zelene ili smeđe leće 100 g slanine 1 manji luk 1 češanj češnjaka peršinov list maslinovo ulje sol papar |

Priprema:
Patlidžanima odrezati vrh tako da se dobije poklopac. Izdubiti ih, a meso nasjeckati. Na maslinovu ulju prodinstati luk, dodati nasjeckanu slaninu, popržiti pa dodati leću i češnjak te peršinov list. Još nekoliko minuta kuhati da se sve lijepo spoji. Na kraju posoliti i popapriti. Smjesom napuniti patlidžane, poklopiti ih odrezanim gornjim dijelom i peći oko pola sata na 180 stupnjeva.
Isprobajte i kineske patlidžane, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, musaku s patlidžanima te salatu od patlidžana, bulgura i slanutka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....